Ambacht en ondernemerschap

SelektMeat heeft een rijke historie waar ambacht en ondernemerschap arm in arm gaan. Innovatief denken en doen speelt vanaf de eerste slagerij in Tzum tot aan het huidige bedrijfspand in Harlingen een belangrijke rol. De grondlegger Jacob Roorda begon al op 20-jarige leeftijd samen met zijn vrouw Petra Bloemsma een slagerij in Tzum. Het familiebedrijf groeide in de jaren ‘90 uit tot een grossierderij dat met een breed assortiment de markt bediende vanuit Franeker. Met name de variatie aan producten en specialiteiten van Roorda werd een begrip in Franeker en omstreken. In 1998 betrok SelektMeat een nieuw pand in Harlingen waar met een modern machinepark en koelhuis de toekomst kon worden gewaarborgd.

Tweede generatie

Als kleine jongen stak Peter Roorda de handen al uit de mouwen in de slagerij van zijn vader. Na zijn opleiding startte hij dan ook in 2001 bij Selektmeat binnen en introduceerde een nieuwe productcategorie; vlees- en viscarpaccio. In 2012 is het eigen merk Fortuna Carpaccio geïntroduceerd op de internationale markt. Vader en zoon hebben lange tijd samen aan het roer gestaan, in 2020 heeft Peter het bedrijf volledig overgenomen. De huidige markt vraagt naar een kwalitatief hoogwaardig convenience product. Peter is dan ook volop bezig met upgrading en modernisering van het pand en machinepark. Naast deze activiteiten staat er ook uitbreiding van het pand en machinepark op de agenda.  Tevens wordt er continu geïnvesteerd in energieopwekking, door middel van zonnepanelen en windenergie willen we op naar energieneutraal produceren.

Deze diashow vereist JavaScript.