Ambacht en ondernemerschap

SelektMeat heeft een rijke historie waar ambacht en ondernemerschap arm in arm gaan. Innovatief denken en doen speelt vanaf de eerste slagerij in Tzum tot aan het huidige bedrijfspand in Harlingen een belangrijke rol. Huidige eigenaar en grondlegger Jacob Roorda begon al op 20-jarige leeftijd samen met zijn vrouw Petra Bloemsma een slagerij in Tzum. Het familiebedrijf groeide in de jaren ‘90 uit tot een grossierderij dat met een breed assortiment de markt bediende vanuit Franeker. Met name de variatie aan producten en specialiteiten van Roorda werd een begrip in Franeker en omstreken. In 1998 betrok SelektMeat een nieuw pand in Harlingen waar met een modern machinepark en koelhuis de toekomst kon worden gewaarborgd.

Tweede generatie

Als kleine jongen stak Peter Roorda de handen al uit de mouwen in de slagerij van zijn vader. Na zijn opleiding stapte hij dan ook in 2001 het bedrijf binnen en introduceerde een nieuwe productcategorie; vlees- en viscarpaccio. In 2012 is het eigen merk Fortuna Carpaccio geïntroduceerd op de internationale markt. Momenteel staan vader en zoon samen aan het roer en zijn de ideeën en vernieuwingen nog aan de orde van de dag.

Deze diashow vereist JavaScript.